L’escoleta

Escoleta la Cabana va obrir les seves portes a principis de maig del 2017. És un espai d’educació viva que dóna resposta a les necessitats de les famílies fundadores, que volíem un espai cuidat amb una proposta i línea pedagògica concreta i vam crear l’escoleta per poder compartir espai i projecte amb més infants i famílies.

La Cabana està en funcionament des del primer dilluns de setembre fins a l’últim divendres de juliol, tancant només els dies festius i alguns dies de lliure elecció que aprofitem per fer canvis d’espais.

 

 

Als matins les famílies anem arribant tranquil·lament a La cabana i podem passar allà una estona compartint joc i lectura amb els cabanistes, al moment de l’esmozar és quan ens trobem tots plegats a taula i gaudim de fruita fresca i hidrats ecològics.

 

Organitzem l’ambient a partir d’espais de joc i racons on els petits tenen sempre a la seva disposició els materials, completem amb les propostes de joc, on convidem als infants a manipular, descobrir, experimentar i aprendre però en cap moment estan obligats a participar. Les activitats acaben quan ells mateixos decideixen marxar a una altra cosa i moltes vegades les nostres propostes sorgeixen de la curiositat que tenen els mateixos infants.

la cabana-pati2b.jpg

L’hora del dinar, és perfecta per compartir estona amb els companys i els adults acompanyants.

la cabana-migdiada3

Després de dinar, convidem als infants a descansar, cada família aporta un matalasset i ens estirem. Respectem molt com vol dormir cada petit i és per això que ens estirem amb ells, acariciem, cantem, expliquem històries i si cal amb els més petits portegem o passegem amb el cotxet. Si algún infant no vol dormir, està convidat a fer jocs tranquils per tal de que els companys i companyes puguin dormir.

A la tarda, cap a les 14.45h comenceu a venir a buscar els infants. Els petits i petites que allarguen fins a les 16h o 16:30h berenen amb nosaltres fruita, làctic o cereals.